17 okt. 2011

Inlagda chilepeppar

Receptet på inlagda jalapenos kommer ursprungligen från Mia. Jag gjorde en liten egen variant och blandade några olika sorter. Det ska bli spännande att om ett par veckor testa resultatet.

DAG 1
1 kg chilepeppar
1,2 dl salt
kallt vatten

Pricka små hål i frukterna med en provtagningnål eller likande. Lägg frukterna i en skål och täck med kallt vatten. Blanda i saltet och låt stå minst 8 timmar men gärna över natten.


DAG 2
8dl 12% ättiksprit
12 dl vatten
8 dl strösocker
4 tsk gula senapsfrön

Slå av saltvattnet och skölj frukterna. Lägg dom i rena konservburkar, gärna upphettade till 100 c. Blanda ingredienserna till lagen. Koka upp den och häll den heta lagen över chilepepparen. Tillslut med lock och låt svalna. Förvaras svalt tre veckor innan avsmakning. Mia berättar att inläggningen håller ett par år vid sval förvaring.


Blandade röda och gröna jalapenos med röd habanero.

Den fruktiga och krispiga Inca Berry har fått sällskap av några Habanero Lemon för färgens skull.
Visst är inläggningarna vackra?